Haber Detayı
08 Mart 2024 - Cuma 12:09 Bu haber 70 kez okundu
 
CHP Bld Başkan Adayı Celal Alper İbaş “ HER ŞEY AVANOS İÇİN ”
Avanos Haberi


Avanos Belediye Başkanı CHP Belediye Başkan Adayı Celal Alper İbaş beş yıllık çalışmalarını özet olarak paylaştı.

Başkan İbaş; İlçemizin iki yakası arasında araç ve yaya geçişini sağlayan Tarihi Taş Köprü’müzün Restorasyon Projesi Uygulanması için süreci hızlandırarak girişimleri başlattık. İlçemizin hem araç hem yaya geçişini sağlayan köprümüz, ekonomik ömrünü doldurduğu için; artık ziyaretçi talebi ile yoğunlaşan araç trafiği sebebiyle ihtiyacı karşılamıyordu. İlçemizin en önemli ve öncül ihtiyaçlarından biri olan bu sürecin prosedür sürecini hızlandırarak çalışmaların başlamasını sağladık. Üst geçiş tablasının yıkımı gerçekleştirilen köprümüzün restorasyon çalışmalarına belediyemizin tüm imkanları ile kesintisiz katkı sağladık; sağlamaya da devam edeceğiz. ilçemiz için çok önemli olan Tarihi Taş Köprü’nün restorasyon işlerinin bu yıl sonunda bitirilerek hizmete açılmasını hedefliyoruz.

İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın özel günlerinde değerlendirebileceği uygun fiyatlı bir mekan olmaması üzerine; Kızılırmak kenarı rekreasyon alanı üzerinde bulunan belediyemizin arazisine “Evani Kır Düğün ve Etkinlik Alanı”nı inşa ederek; açılışını gerçekleştirdik. Vatandaşlarımıza uygun ücret tarifesi ile kına, düğün ve sünnet merasimleri için tahsisini sağlayarak; özel günlerinde vatandaşlarımıza ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Etkinlik alanımızı, maddi imkânları kısıtlı vatandaşlarımıza hafta içi ücretsiz olarak tahsis ederek de sosyal belediyecilik anlayışı ile halkımıza destek olmaya devam ediyoruz.

İlçemize bağlı Bozca Köyü Sarı Mahmut mevkiinde 21.695 metrekarelik alanda GES projemizi hayata geçirdik. İnşası tamamlanan tesiste 1.166,40 kwp/998,5 kwe kurulu güce sahip “Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Güneş Enerji Santrali”miz enerji üretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bu santral yılda 982 ton karbondioksit salınımını engelleniyor ayrıca 1388 adet ağaç dikilmesine eş değer doğaya katkı sağlıyor. Doğa dostu bu projemiz başta olmak üzere; ülke topraklarımızın kalkınması ve büyümesi için benzer yatırımları hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

İlçemizin giderek büyümesi ve gelişmesi ile mevcut Sanayi bölgemiz, ihtiyacı karşılamadığı için yeni bir sanayi bölgesi oluşturmak elzem hale gelmişti. Bu minvalde başlattığımız çalışmayla birlikte yaklaşık 650 dönümlük alan üzerinde faaliyet göstermesi planlanan “Avanos-Kapadokya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi”nin kuruluş kararı imzalandı ve tüzel kişiliği tescillendi. Yönetim Kurulu oluşturulan sanayi bölgesinin, 2024 yılında imar ve alt yapı çalışmaları tamamlanarak 2024 yılı sonunda başvuru alımları başlayacak.

Avanosluların ve ilçemize gelen ziyaretçilerin uygun fiyatlarla hizmet alabilecekleri “Kızılırmak Kafe” adlı sosyal tesisimizi hizmete açtık. Irmak kenarında halkımızın doğayla rahatça buluşabileceği, sosyalleşebileceği temiz ve uygun fiyatlı bir tesis ihtiyacını karşılamak adına ilk adımı attık. Görevde olduğumuz süre içerisinde Avanosluları uygun fiyatlı ve temiz benzer mekanlar ile buluşturmayı hedefliyoruz.

Asma Köprü ve belediyemiz arasındaki alana yeni ve modern bir rekreasyon düzenleme çalışması yaparak halkın kullanımına sunduk. İlçe halkının ve ilçemize gelen ziyaretçilerimizin ırmak ve doğa ile daha yakın olabileceği, fotoğraf çekebileceği, kısa molalar için oturabileceği ve ilçemizin maskotu kazları besleyebilecekleri bir alan oluşturduk. İlçemizin sahil kesiminde halkımıza daha güzel imkanlar sunmak adına Taş Köprü yanındaki yeni rekreasyon alanı ve “Sosyal Tesis & Karavan Park” alanımızın yapım çalışmalarına Taş Köprü’nün restorasyon sürecinin bitiminde hızla devam etmeyi planlıyoruz.

İlçemizde, yağışların artması ve alt yapı eksiklikleri sebebi ile yağışlı dönemlerde oluşabilen su birikmesi ve sel basması gibi aksiliklerin önüne geçmek için 2019 – 2024 yılları arasında toplamda 6000 metre “Yağmur Suyu Drenaj Hattı” çalışması gerçekleştirdik. 616 Sokak - Mithat Dülge Cad.-  Erikli Parkı – 147 Sokak – İnönü Cad. – TOKİ Konutları Güzergahı - 532. Sokak - Kapadokya Caddesi -  Zelve Caddesi - Kızılırmak Caddesi üzerinde gerçekleştirdiğimiz drenaj hattı çalışmalarımız yağışlı zamanlarda sel ve su baskınları riskini ortadan kaldırmıştır.

Görevde olduğumuz süre zarfında, ilçemiz genelinde 180 bin metre kare kilit parke yol yapım ve tamirat çalışması gerçekleştirdik. Ayrıca 4.400 metre kanalizasyon hattı tesis ederek ilçemizin alt yapı çalışmalarına hız kesmeden devam ettik.

İlçemizin artan su ihtiyacını karşılayabilmek için ekiplerimizin yoğun çalışmaları ile; Köy Bağı mevkiinde yeni su kaynakları bularak, belediyemize ait yeni içme suyu tesisini hayata geçirdik.

Dünyayı ve ülkemizi yaklaşık 2 sene etkisi altına alan “Pandemi Dönemi Çalışmalarımız” kapsamında kendi imkanlarımızla oluşturduğumuz atölyemizde 21.000 adet maske üreterek yanlarına dezenfektanlar ekleyerek vatandaşların evlerine ve iş yerlerine tek tek ücretsiz ulaştırdık. Ayrıca karantinadaki vatandaşlara ve ailelerine karantina süresi boyunca ücretsiz yemek desteği sağladık. Ayrıca pandemi süresince vatandaşlarımız için HES kodlu anahtarlıklar üretilerek dağıtımı gerçekleştirdik. İlgili süreçte kamu kurum ve kuruluşlarının, ibadethanelerin, toplu taşıma araçlarının ve durakları ile taksi durakları ve taksilerin dezenfekte işlemlerini düzenli olarak gerçekleştirdik.  Vatandaşlarımıza yönelik nakdi ve ayni yardımları büyük bir titizlikle yürüterek sürecin tüm zorluklarına rağmen halkımıza destek olduk.

Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimizde meydana gelen deprem sonrasında; deprem bölgesine ve depremden kaçarak ilçemize gelen depremzede vatandaşlarımıza bir aydan uzun süreçte Avanoslu vatandaşların, STK’ların, siyasi partilerin desteği ile; yemek, kıyafet, temel temizlik malzemeleri ve ev eşyası gibi ihtiyaçları karşılayarak ve malzemelerin deprem bölgesine de ulaştırılmasını sağladık.

Belediyemiz bünyesindeki tarımsal faaliyetleri geliştirmek adına mülkiyeti belediyemize ait olan 110 dönümlük tarlaya yonca ekimi gerçekleştirerek; 150 ton besi yonca üretimi sağladık.

2021 yılı içerisinde sosyal belediyecilik ilkesiyle yola çıkarak Avanos'ta yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin 0-10 yaş arası çocuklarına "Süt Kardeşim" projesi kapsamında haftalık 3 litre taze süt desteği sağladık. 

İlçemizde ikamet eden ve yeni bebeği olan vatandaşlarımıza  “Hoş Geldin Avanoslu” projesi kapsamında yeni doğan bebek seti ve anne çantası hediye etmeye devam ediyoruz.

Ayrıca ilçemize ziyarete gelen misafirlerimiz ve ilçe sakinlerinin bebeklerinin bakımını kolaylaştırmak için iki adet olmak üzere “Bebek Bakım Odaları” asma köprünün iki yakasında en işlek noktalara yerleştirdik. 

İlçemizde yaşayan yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımıza bir öğün olmak üzere “Evde Yemek Hizmeti” veriyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardımlar kapsamında nakdi ve ayni desteklerimizi büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yakacak odun- kömür desteği sağlıyoruz.

 Ayrıca ilçemizde yaşayan yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımıza “Evde Tıraş” hizmeti sağladık.

El sanatları merkezi olarak ün yapmış güzel ilçemizde kültürel ve sanatsal faaliyetler kapsamında “Kültür ve Sanat Akademisi” ile “Seramik Atölyesi”ni hizmete açarak; çocuklarımıza, özel çocuklarımıza ve her yaştan vatandaşımıza yeni hobiler ve beceriler kazanma olanağı sağlamaya devam ediyoruz. (seramik, gitar, bağlama, piyano, fotoğrafçılık kursu vb.)

Sanatsal ve kültürel faaliyetler kapsamında her yıl yaz aylarında halkımızın ve ilçemize gelen misafirlerimizin keyifli vakit geçirmesi, sosyalleşmesi için “Avanos Geleneksel Halk Panayırı” etkiliği düzenliyoruz. Ayrıca pandemi süreci hariç diğer yıllarda çeşitli ülkelerden gelen yüzlerce dansçının katılımı ile görsel ve kültürel bir şölene dönüşen “Uluslararası Dünya Halk Dansları Festivali”ni gerçekleştiriyoruz. 2021 yılında 10 binden fazla vatandaşın katıldığı “Edip Akbayram Halk Konseri” ile belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz “THM ve TSM Koroları”mızın konserler programlarını halkımızın beğenisine sunduk.

Kapadokya’nın el sanatları merkezi olan ilçemizin çanakçılık ve seramik ile ilgili çalışmalarını ve haklı ününü uluslararası bağlamda tanıtmak ve ilçemizde bu sanatla ilgilenen ustalarımıza katkı sağlamak amacıyla Avrupa Konseyi Kültür Rotalarından biri olan “Avrupa Seramik Rotası”na başvuru sürecini yürüterek ilgili rotaya dâhil olduk.

Ülkemizde her sene geleneksel olarak düzenlenen uluslar arası EMITT ve Travel Turkey fuarlarına Avanos’umuzu temsilen tanıtmak adına katılım sağladık.

“E- Belediyesi Sistemi” ve “WhatsApp İletişim Hattı”mızı hizmete sunarak mesai mefhumu gözetmeksin vatandaşlarımızın ihtiyaç, ihbar ve hizmetlerine sunduk. E-Belediye sistemine geçiş sağladık ve Avanos Belediyesi Web sitesini yenileyerek güncelledik.

Avanos İlçe Mezarlığı’na “Morg Binası, Gasilhane ve Şadırvan” yapımını tamamlayarak vatandaşlarımızın en acılı günlerinde onlara kolaylık sağlamak adına hizmete sunduk.

İlçemizin çeşitli mahallelerinde yeni parklar yaptık. Parklarımızdan birine şehidimiz merhum Şevket Tekin’in adı vererek onun adını yaşatmak istedik.

Kızılırmak kenarı Asma Köprü yanındaki rekreasyon alanının içindeki  “Basketbol Sahası” nın yapım çalışmaları tamamlandık. Gençlerimizin ve çocuklarımızın doğanın içinde güvenli bir alanda spor yapmalarına olanak sağladık.

Avanos Belediyesi imar sınırları içerisinde bulunan bütün cadde, sokak, çarşı merkezi, pazaryeri, parklar, piknik alanları, ırmak kenarları, çevreyolu, refüjler, yağmur suyu ızgaraları, mezarlık ve boş arsaların, şiddetli yağmur ile kirliliğe sebebiyet veren kum ve çamurların temizlikleri, yoğun kar yağışı sebebiyle kaldırım ve yol temizlik çalışmalarını mesai mefhumu gözetilmeksizin yapmaya devam etmekteyiz.

İlçemiz sınırları içinde bulunan 38 adet mahalle parkımız,  5 adet rekreasyonel park alanımız ve refüjlerimiz olmak üzere toplam 178.000 m2 net yeşil alanımızın bakımı, biçilmesi, tırpanlanması, çapalanması,  gübre atımı ve sulama işlerini yaparak; Dereyamanlı Caddesi refüjlerini de yeniledik.

Belediyemiz bünyesinde daha önce bulunmayan “Demir Atölyesi ve Marangozhane” kurarak; çocuk oyun grupları, spor aletleri, kamelyalar, banklar ve çöp kovaları üretimleri ile bakım çalışmalarını kendi imkanlarımızla yapmaya devam ediyoruz.

Araç filomuzu genişletmek adına hiçbir hibe desteği almaksızın kendi imkanlarımızla 1 Traktör, 3 adet 4x4 arazi aracı ve bunlara ilaveten 3 yeni araç, kar küreme ve tuzlama aracı ekleyerek hizmet kalitemizi artırdık.

İlçemizdeki 7 farklı noktada toplam 15 adet elektrikli şarj istasyonunu faaliyete geçirdik. Türkiye genelinde Avanos ölçeğindeki bir ilçede yerel yönetimler tarafından bugüne kadar hayata geçirilmiş en geniş istasyon ağına sahip bu projeyi kıymetli halkımızın kullanımına sunduk.

Avanos-Çavuşin-Göreme karayolu üzerinde “Daha Yeşil Ve Yaşanabilir Şehirler Hedefi” düşüncesiyle 3.350m “Bisiklet Yolu” ve 6.475m “Yeşil Yürüyüş Yolu”  projelerini tasarladık. 

Ekonomik ömrünü tamamlayan Atık Su Arıtma Tesisinin, çağımızın teknolojik şartlarına ve kentin gelişimine uyum sağlayabilmesi için Yeni Mahalle Tuzyolu Mevkii’nde yeni modern bir “Atıksu Arıtma Tesisi” yapılması adına, atık suyunu arıttığımız Uçhisar Belediyesi, Göreme Belediyesi, İl Özel İdaresi ile Valilik Makamı onaylı protokol imzalayarak; Modern Atık Su Tesisi yapımı için İller Bankası tarafından proje çalışmalarına başlanmasını sağladık.

Belediyemiz tarafından 3194 sayılı İmar Kanunun 18. maddesine istinaden; reesen yapılmış olan Bahçelievler Mahallesi ile Aktepe ve Çavuşin köylerini kapsayan yaklaşık 370.000 m² alana sahip “140 nolu İmar Uygulaması” tamamlayarak imar parsellerine ait tapu belgelerinin tescilini gerçekleştirdik.

Kentsel sit alanında yer alan, görüntü kirliliğine sebep olan ve ekonomik ömrünü dolduran eski yurt binamızın son 3 katının yıkım çalışmalarını gerçekleştirdik.  Eski bina silüetinin çirkin görüntüsü ve güçlendirme zorunluluğu ortadan kaldırarak mevcut binanın ekonomik bir şekilde değerlendirilmesi olanağını sağladık.

İlçemizin gururu Kapadokya Avanos Spor Kulübüne nakdi ve ayni destek sağlayarak katkıda bulunduk.

Ayrıca ilçemizde artan ziyaretçi sayısına paralel oluşan otopark sorununu çözmek adına yeni otopark alanı düzenlemeleri gerçekleştirerek araç sahiplerini hizmetine sunduk.  Dedi.

naciisler@gmail.com

 

Kaynak: (İŞLER) - Naci İŞLER - Kapadokya Gündem Editör: Naci İşler
 
Etiketler: CHP, Bld, Başkan, Adayı, Celal, Alper, İbaş, “, HER, ŞEY, AVANOS, İÇİN, ”,
Haber Videosu
Yorumlar
Yazarlar
Anketler
Web Sitemizin Tasarımını Nasıl Buldunuz?
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı