Haber Detayı
04 Aralık 2020 - Cuma 12:28 Bu haber 133 kez okundu
 
CHP Genel Başkan yardımcısı; Ali Öztunç Kapadokya’ya kıymayın
Avanos Haberi


Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Özkonak beldesinde ki ziyaret dağında Kanadalı bir firmanın altın madeni arama çalışmaları olay oldu. CHP bu konu hakkında bölgede eylem yaptı.

Günlerdir Nevşehir kamuoyunu meşgul eden Özkonak’ta ki altın arama faaliyetlerine tepki çığ gibi büyüyor. Kanadalı bir firma tarafından yapılan bu faaliyetin durdurulması için Cumhuriyet Halk Partisi heyeti öğle saatlerinde bölgeye giderek eylem yaptı.  

Yapılan eyleme; CHP Genel Başkan yardımcısı ve aynı zamanda Kahramanmaraş  Milletvekili Ali Öztunç, CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, Özkonak CHP Meclis üyeleri, İl yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Programda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, burada ki faaliyetlerin başlama aşamasından bahsederek, Kapadokya bölgesinin katledildiğine değindi.

Tek tek yok edecekler”

Bu güzide alanda Kanadalı bir firma tarafından kuyular kazıldığını ifade eden CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, “Bu dağı yok ettikten sonra, sırası ile Özkonak, Avanos ve Kapadokya bölgelerine sıra gelecek. Sırası ile hepsini yok edecekler. Bu konuda İl Başkan Yardımcımız Tayfun Ceyhan’ı araştırma yapması için görevlendirdik. Geniş bir çalışma yaptı. Neticede bu dağın yok olmaması için basın mensuplarına duyurular yaparak ses getirdik.” dedi.

“Bu mücadeleyi yapmak zorundayız”

Geleceğe temiz bir hava, temiz bir gelecek bırakmak istiyorsak bu mücadeleyi yapmak zorunda olduklarını söyleyen Gülmez, “Bu mücadelemize sizlerde destek veriyorsunuz. Her birinize teşekkür ediyorum. Adana’dan bir Avukatımız bu konu ile ilgili hukuk sürecine başlamıştır.  Özkonak Meclis üyeleri bir komisyon oluşturdu. Onlarda yasal olarak başvurularda bulunacaklardır.” dedi.

Avanos Belediye Başkanından zehir zemberek sözler

Anadolu birinci dünya savaşından sonra işgal görmemiş, asker postal ile çiğnenmemiş bu topraklarda ne yazık ki aynı kişiler iş makinaları ile işgal ettiğine değinen Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş,  “Bu işgale dur dememiz gerekiyor. Siyanürlerle Anadolu’nun birçok yerinde altın madenleri üretiyorlar. Öncelikle araştırıp madenleri çıkartıyorlar. Lakin burası Kapadokya’dır. Kapadokya’nın merkezidir burası. Bu dağın alt kısmında Özkonak yeraltı şehri ve manastır var. Burada altın madeni işletmek Kapadokya’nın intiharıdır. Çevre kirliliğidir ve doğanın yok edilmesidir. Biz gelen misafirlerimize yer altı şehrini mi göstereceğiz, yoksa maden sahasını mı göstereceğiz? Bu dağın tamamı altın olsa ne olur? Tamamını altın olarak tartsak Kapadokya’nın ekonomik değerine denk gelir mi?” dedi.

Özkonak Belediye Başkanına davet

Özkonak Belediye Başkanına da seslenen Başkan İbaş, onunda bu konuda alan başkanlığına başvuru yapmasını istedi.

İbaş Konuşmasının devamında; “Onun için tüm Kapadokya, sadece Avanos değil, Ürgüp, Derinkuyu hepimiz sahip çıkmak gerekir. Vali hanıma buradan sesleniyorum. Sayın Valim Kapadokya Alan Başkanlığının sınırı hemen Avanos’un üzerinde bitiyor. Ama buralar Kapadokya’nın değeri değil mi? Avanos’un Cumhuriyet Mahallesinde ki yol çalışmasına karışan yönetim. Neden bu çalışmaya karışmıyor? Bu değerlere sahip çıkmayacak mı bu yönetim?” ifadelerini kullandı.

Alan Başkanlığını göreve çağırdı

İlk fırsatta Avanos Belediyesi olarak alan yönetimine bu bölgenin alan başkanlığı sınırlarına içerisine alınması için yetkilere seslenen Başkan İbaş, “Alan başkanlığının görevi bu sınırları korumaktır.  Biz alan başkanlığının sınırları dışına bakmıyoruz diyemez bu yönetim. Burada da o zaman sit alanı, yeraltı şehri var manastır var. Bu değerleri korumayacak mıyız. Derinkuyu’dan ne farkı var buranını. Burada altın arama yapmak intihardır. Bu dağım yakınlarında Avanos Belediyesinin su kuyularımız vardır. Bir şehrin suyunu kirletmeye kimsenin hakkı yok. Bu nedenle siyanüre ve bu çalışmalara karşıyız. “ dedi.

Vali hanıma seslendi; ATV’ler yasaklanmalı

Kapadokya bölgesinde bırakın altın madenine su kuyusu dahi açılmaması gerektiğini ifade eden Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, “Kapadokya bölgesinde ATV’ler yasaklanmalı, safariler yasaklanmalı, araçlar buraya girmemeli, tamamen yayalaştırılmış bölgeler olmalıdır.  Ama biz burada siyanür ile altın madeni aratıyoruz. Bunun için tekrardan Vali hanıma sesleniyorum. Bu işe sizde dur deyin” dedi.

“İzin vermeyeceğiz”

Bugün çevre konusunda hassas olan ve bu davalar ile ilgilenen avukat ile birlikte buraya geldiklerini söyleyen Kahramanmaraş CHP Milletvekili Ali Öztunç, “Burası Anadolu’nun ortasında bir nazar boncuğudur. Burası binlerce yıllık tarihe ev sahipliği yapan ,işin şakası olmayan dünyada tek bir yerdir. Şimdi her yer bitti gözü Kapadokya bölgesine diktiler. Burada bunu yaparsınız. Bu ziyaret dağın tamamı altın olsa neye fayda. Külçe külçe altın olsa şu Kapadokya’ya değer mi? Şimdi Ak Parti hükümeti diyor ki burayı vereceğiz. Veremezsizin, veremeyeceksin. İzin vermeyeceğiz. Sen yarın birgün çeker gidersin ama vermeyeceğiz. Ak Parti’de geldi, gidiyor. Yarın başka yöneticiler gelecek. Bize demeyecekler mi hadi onlar veriyor da siz nasıl müsaade ettiniz diye. Buna izin vermeyeceğiz. Buna müsaade etmeyeceğiz. İstanbul Borsası Katarlara, Tank palet fabrikası Katarlara, kaz dağları Kanadalıları, İliç Avusturalyalılara, Kapadokya da katarlara öyle mi? Yok öyle bir dünya. “ dedi.

“Kapadokya’ya kıymayın”

Buna izin vermeyecekleri için Cumhuriyet Halk Partisi olarak bugün burada olduklarını ifade eden Milletvekili Ali Öztunç, “Efendiler Kapadokya’ya kıymayın. Sesimizi duyun, sesimizi duymak zorundasınız. Mücadele için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” Dedi.Konuşmaların ardından partililer burada pankartlar açarak “İşgale hayır, Siyanür istemiyoruz, Yakamızı bırakın” gibi sloganlar attı.

naciisler@kapadokyagundem.com

 

Kaynak: (İŞLER) - Naci İŞLER - Kapadokya Gündem Editör: Naci İşler
 
Etiketler: CHP, Genel, Başkan, yardımcısı;, , Ali, Öztunç, Kapadokya’ya, kıymayın,
Haber Videosu
Yorumlar
Yazarlar
Anketler
Web Sitemizin Tasarımını Nasıl Buldunuz?
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
87
73
1
3
28
32
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
52
54
12
4
16
32
4
Rizespor
48
43
12
6
14
32
5
Beşiktaş
48
42
12
6
14
32
6
Kasımpasa
46
55
12
7
13
32
7
Başakşehir
46
42
12
7
13
32
8
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
9
Alanyaspor
42
41
10
12
10
32
10
Antalyaspor
42
36
10
12
10
32
11
A.Demirspor
40
48
10
13
9
32
12
Samsunspor
38
36
14
8
10
32
13
Ankaragücü
37
40
11
13
8
32
14
Kayserispor
37
36
12
10
10
32
15
Konyaspor
36
34
12
12
8
32
16
Hatayspor
33
36
13
12
7
32
17
Gaziantep FK
31
35
17
7
8
32
18
Pendikspor
30
36
16
9
7
32
19
Karagümrük
30
35
16
9
7
32
20
İstanbulspor
16
25
21
7
4
32
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı