TBMM’de konuşma yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İklim değişiklikleri nedeniyle üreticilerin yaşadığı sorunlar artmaktadır.” dedi.
DON GENİŞ BİR ALANI ETKİLEDİ
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niğde, Adana, Hatay ve Mersin'de yaşanan don olayları farklı ürünlerin üretimini doğrudan etkilemiştir. Niğde'de kayısı, şeftali gibi ürünler dondan ciddi zarar görmüştür. Adana, Hatay ve Mersin'de narenciye ürünlerinden erkenci patatese kadar farklı ürünler dondan etkilenmiştir. Bu durum bazı ürün fiyatlarına yansıyacaktır; vatandaş daha pahalı ürünlerle karşılaşacaktır.” diye konuştu.
TÜM ZARARLAR KARŞILANSIN
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Üreticilerin zararları, TARSİM'e kayıtlı olsun ya da olmasın mutlaka karşılanmalı. Cumhurbaşkanı, doğrudan talimatla bu zararların giderilmesini sağlamalıdır. Tarla bitkileri ve sebzelerde zararın karşılanması, çiftçinin üretimde kalmasını sağlayacak ve bu yolla yeniden ekim yapmasının yolu açılacaktır.” dedi.
DESTEKLER VERİLSİN
Halen 2024 yılı destekleri tamamı çiftçilere ödenmemiş durumda. TBMM’de konuşan Ömer Fethi Gürer, “2025 yılının destekleri çiftçilere bir an önce verilmeli ve dondan etkilenen çiftçilerin sorunlarını giderici önlemler alınmalıdır.” diye sözlerini tamamladı.