Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen arama konferansı ve çalıştaya; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş, KÜN’ü temsilen Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, Prof. Dr. Volkan Altıntaş ve Dr. Öğr. Üyesi Aygül Akkuş, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesinden ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden akademisyenler, Kahramanmaraş ilçe belediyelerinden temsilciler, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kalkınma Ajansı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları ve turizm sektöründen temsilciler katıldı.

Kahramanmaraş'ın tarihi ve kültürel zenginliğini daha geniş kitlelere tanıtarak turizmi canlandırmak ve ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla KÜN ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hazırlanması planlanan Kahramanmaraş Turizm Master Planı tartışıldı. Yürütülen çalışmalarda, şehrin kültürel değerlerine sahip çıkarak turizm potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş, hayata geçirilmesi planlanan Kahramanmaraş Turizm Master Planı'nın şehrin turizm ve ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Keleş; “Kahramanmaraş, kültürel ve tarihi mirası açısından Türkiye’de ender özelliklere sahip bir şehir. Bu çalıştay sayesinde şehrin tüm değerleri ayrı ayrı ele alınacak” dedi.

KÜN, İllerimizin Turizm Master Planlarını Hazırlama Konusunda Uzmanlaştı

KÜN Turizm Rehberliği bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, KÜN’ün illerimizin Turizm Master Planlarını hazırlama konusunda uzmanlaştığını belirtti. Gülcan; “KÜN olarak uzmanlaştığımız konulardan birisi de şehirlerin Turizm Master Planını hazırlamak. Bugün burada Kahramanmaraş’ın farklı turizm paydaşları ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir toplantı gerçekleştirdik. Kahramanmaraş’ın sahip olduğu zengin kültürel ve tarihi mirası daha geniş bir yelpazeye tanıtmak, turizmi canlandırmak ve kent ekonomisine katkı sağlamak amacıyla önümüzdeki 5 yılın planlamasını yapağız” dedi.

Destinasyon Yönetimi ve Pazarlaması, Akıllı Şehir ve Turizmde Dijitalleşme, Eğlence ve Etkinlikler, Konaklama ve Seyahat İşletmeciliği, Gastronomi Turizmi, Doğal Varlıklara Dayalı Turizm Türleri, Kültürel ve Tarihi Varlıklara Dayalı Turizm Türleri ve Spor ve Macera Turizmi başlıklarına sahip olan 8 ayrı çalışma grubu ile Kahramanmaraş turizminin gelişmesi için yol haritası belirlendi.

[email protected]

Tanrıver, Ürgüp’te ilk defa açılan yılbaşı pazarını eleştirdi Tanrıver, Ürgüp’te ilk defa açılan yılbaşı pazarını eleştirdi


Ekran Görüntüsü 2024 11 01 163828 CopyEkran Görüntüsü 2024 11 01 163918 CopyEkran Görüntüsü 2024 11 01 163936 CopyProf. Dr. Bilgehan Gulcan CopyWhatsapp Görsel 2024 11 01 Saat 15.27.41 60C23Cb0 CopyEkran Görüntüsü 2024 11 01 163859 Copy