KAPYAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun, SunExpress’in Nevşehir-İzmir uçuşlarının bölgenin ulaşım altyapısına önemli bir katkı sağladığını vurgulayarak, "Kapadokya, eşsiz doğası, tarihi zenginlikleri ve kültürel mirasıyla her geçen yıl daha fazla ziyaretçi çekiyor. SunExpress’in başlattığı uçuşlar, bölgeye erişimi kolaylaştıracak ve Kapadokya’nın ülke çapındaki bağlantılarını güçlendirecektir. Bu önemli adımı takdirle karşılıyor ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. İlerleyen dönemlerde uçuş sıklığının haftada 7 güne çıkarılmasını temenni ediyoruz." dedi.
Gelecekteki Ulaşım Gelişmeleri İçin Beklentiler
Bölgenin ulaşım ağının genişletilmesi için sektör paydaşlarının iş birliği yapması gerektiğine de değinen Ömer Tosun, "Kapadokya, özellikle yaz aylarında büyük bir turizm potansiyeline sahip. Bodrum ve Antalya gibi önemli destinasyonlarla bağlantı kurulması, bölgeye daha fazla ziyaretçi çekecektir. Mayıs-Eylül döneminde Kapadokya ile Bodrum arasında bir uçuş hattı açılması, Nisan-Ekim aylarında ise Kapadokya ile Antalya arasında bağlantı kurulması bölgenin ulaşılabilirliğini artıracaktır. Bu tür gelişmeler hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini daha fazla çekecektir. KAPYAD olarak, bölgenin erişilebilirliğini artırmaya yönelik her türlü girişimi destekliyor ve bu tür adımların, gelecekte daha fazla destinasyonla güçlendirilerek devam etmesini umut ediyoruz. Kapadokya’nın ulaşılabilirliğini artıracak her yeni adım, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
KAPYAD Hakkında
Kapadokya Alanı Turizm Yatırımcıları Derneği (KAPYAD); 2023 yılında, 7174 sayılı Kapadokya Alanı Kanunu ile sınırları belirlenmiş Kapadokya Alanı’nda faaliyet gösteren, her biri alanında öncü turizm yatırımcılarının bir araya gelmesi ile kurulmuştur. KAPYAD ile Kapadokya’nın temel turizm unsurları olan oteller, balon firmaları, restoranlar, halı mağazaları, çanak atölyeleri ve bağcılık firmalarının lider yatırımcıları ilk kez ortak bir gaye etrafında toplanmışlardır.
Derneğin temel kuruluş amacı “Kapadokya” markasının ulusal ve uluslararası alanda güçlendirilmesi ve rekabet gücünün artırılmasıdır. Bu amaçla; başta Kapadokya Alan Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TGA (Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı) olmak üzere tüm kamu kurumları, yerel yönetimler, akademik kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve araştırma kurumları ile ortak çalışmalar gerçekleştirilerek “Kapadokya” markasına değer katılması hedeflenmektedir. Ayrıca, bölge turizm yatırımcılarının sorunlarının çözüme kavuşturulması, katma değer üreten nitelikli turizm yatırımlarının artırılması ve sürdürülebilir bölgesel kalkınma adına politikaların geliştirilmesi de derneğin amaçları arasındadır.