Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Meslek Yüksekokulu Müdürleriyle başlattığı istişare toplantılarının on sekizincisi, Acıgöl Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Serap Çoban tarafından hazırlanan toplantı programı ve Hacıbektaş MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çiçek'in moderatörlüğünde çevrimiçi olarak yapıldı.
Toplantıya, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Avanos MYO, Acıgöl Teknik Bilimler MYO, Gülşehir MYO, Hacıbektaş MYO, Sağlık Hizmetleri MYO, Nevşehir MYO, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz MYO, Kozaklı MYO, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO Müdürleri, NEVÜ Araştırma Merkezi Müdürleri, Daire başkanları, MYO Akademisyenleri ile birlikte Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Solmaz katıldı.
Toplantıya davetli konuşmacı olarak katılan Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Solmaz, 'Sıfır Atık Yönetimi Projesi'nin ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde başlatıldığını ve olumlu geri dönüşler sonrası 2019 yılında çıkan yönetmelik ile tüm kamu ve özel kuruluşlar için uygulanmaya konulduğu söyledi.
Atık yönetimi (Önleme, Azaltma, Tekrar Kullanım, Geri Dönüşüm, Enerji Geri Kazanımı, Bertaraf), sıfır atık uygulaması, atık türleri, sıfır atık uygulaması ile elde edilen kazançlar, sıfır atık uygulamasında iç mekan ve dış mekan örnekleri, geçici atık depolama alanı örnekleri, entegre çevre bilgi sistemi veri girişleri hakkında bilgi veren İl Müdürü Solmaz, Nevşehir ilinin 'Sıfır Atık Yönetimi' konusundaki mevcut durumu hakkında sayısal verileri de paylaştı. Solmaz, 'İlimizde 136 kamu kurumu, 72 okul ve öğrenci yurdu, 5 hastane, 2 toplum sağlığı merkezi, 12 belediye, 2 AVM, 1 parti binası, 1 havalimanı, 2 özel sektör, 1 il özel idaresi, 1 adet site ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olmak üzere toplamda 236 adet 'Sıfır Atık Temel Seviye Belgesi' düzenlendi. İl genelinde bugüne kadar toplam 1.637.485 kg geri dönüşebilen atık toplanırken, 40.301 kişiye 'Sıfır Atık Bilgilendirme Eğitimi' verildi' dedi.
Proje kapsamında hedeflerinin; duyarlı tüketici duygusuna sahip olunması, maliyetlerin azaltılması ve ekonomik kazanç sağlanması, çevresel risklerin azaltılması ile birlikte performansın ve verimliliğin arttırılması olduğunu aktaran Solmaz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi merkez kampüs ve dış birimlerine 'Sıfır Atık Yönetimi' kapsamında destek olacaklarını ve bilgilendirme eğitimi verebileceklerini belirtti.Toplantı soru cevap ve değerlendirme konuşmaları ile sona erdi.