Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Seranit Granit Seramik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ortaklığında yapılan patent başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından yapılan değerlendirme neticesinde patent almaya hak kazandı.

NEVÜ adına; Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zahide Bayer Öztürk ve Eskişehir Teknik Üniversitesi adına Prof. Dr. Semra Kurama ve Seranit Granit Seramik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi adına; Elif Ubay’ın sahipleri olduğu “Bazalt Kesim Atıkların Seramik Karo Yüzeylerin Kaymazlık Direncine Etkisi” başlıklı buluş, TÜRKPATENT tarafından Patent olarak tescil edildi.

Buluş konusu; seramik ve inşaat sektöründe iç ve dış mekânlarda tehlike arz eden kaygan  zeminlerin, kaygan olmayan daha güvenli zemin haline getirilmesini sağlayan bazalt kesim atıkların seramik karo yüzeylerin kaymazlık direncine etkisini içeriyor.

Çin’in Jingdezhen Şehrinde NEVÜ’lü Akademisyen Sanatçıların Eserlerinin Yer Aldığı Karma Seramik Sergisi Açıldı Çin’in Jingdezhen Şehrinde NEVÜ’lü Akademisyen Sanatçıların Eserlerinin Yer Aldığı Karma Seramik Sergisi Açıldı

Başarılı çalışmalarından dolayı patentin buluşçusu olan araştırmacı akademisyenleri tebrik ederek tüm araştırmacıları Teknoloji Transfer Ofisi’ne buluş bildirimi yapmaya davet eden  NEVÜ Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, patent başarısının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: Üniversitemiz, araştırmacı akademisyenlere bilimsel çalışmalarını geliştirmeleri için her türlü desteği sunmaya devam etmektedir. Yenilikçi projelerin hayata geçirilmesi ve ülkemize katma değer sağlanması öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. 2024 yılı itibarıyla, Avrupa Patent Ofisi (EPO) tarafından Bilgi Merkezi (PATLIB) olarak yetkilendirilen Türk Patent Sınai Mülkiyet Danışma Birimimiz ile araştırmacılarımıza daha güçlü bir destek sunmayı amaçlıyoruz. Bilimsel çalışmaların tescillenerek korunması, projelerin ticari değere dönüştürülmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Üniversite olarak bu süreçlerde araştırmacılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu başarı, NEVÜ’nün Ar-Ge ve inovasyon odaklı çalışmalarının ve sanayi iş birliğine verdiği önemin bir göstergesi olarak öne çıkmaktadır.

[email protected]


Tescil Belgesi