BAŞKAN ARI ÖZEL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ BAŞKAN ARI ÖZEL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ

Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığı verimli topraklarda, kaliteli tarımsal ürünlerin elde edilebilmesi için ekim yapılan arazide bulunan toprağın analizinin yapılması gerektiğini vurguladı.

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, çitçinin kesesini düşünen ve onların yanlarında olmayı başaran çalışmaları ile göz dolduruyor. Başkan Korkmaz, toprak analizi hakkında konuşarak, bunu her çiftçiye önerdi.

'Çiftçilerimiz karlı çıkmak istiyorsa analiz mutlaka şarttır' diyen Başkan Mustafa Korkmaz,

'Değerli çiftçilerimiz bugün Nevşehir Ticaret Borsasına Başkanımız Mustafa Korkmaz ve yönetim kurulu üyemiz Vehbi Zengin ziyarette bulundu. Ziyarette Nevşehir Ticaret Borsasında bulunan laboratuvarda yapılan toprak ve su tahlilleri hakkında görüşüldü. Laboratuvarda görevli personel arkadaşlar çok ilgililer, kendilerine teşekkür ederiz. Laboratuvarda, Makro (kısmi) toprak analiz ücreti 50,00 TL, Makro – Mikro özel isteğe bağlı geniş kapsamlı toprak tahlili ise 100,00 TL, su tahlili ise 50,00 TL ücret karşılığında Nevşehir Ticaret Borsasında yapılıyor. Yetkililere 0 384 212 1351 nolu numaradan ulaşıp bilgi alabilirsiniz.

Toprak analizi, topraklarda oluşum özelliklerine bağlı olarak farklı miktarlarda bitki besin elementi bulunmakta olup, bitki besin maddesi miktarlarının ve yıl içerisinde bitkiyle topraktan alınan besin elementi miktarlarının belirlenmesindir.' dedi.

DENGELİ GÜBRELEME DE ŞART

Yetiştirilen ürünlerin normal gelişimini sürdürebilmesi, bol ve kaliteli ürün verilebilmesi bilinçli ve dengeli bir gübreleme ile mümkün olduğunu ifade eden Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz açıklamasının devamında, 'Doğru ve yeteri kadar bir gübrelemenin ilk adımı ise, bahçeye ait toprak örneklerinin doğru olarak alınıp laboratuvarlarda analizlerinin yaptırılmasıdır. Toprak numunesinin alınmasında hiçbir zorluk bulunmamaktadır. Analiz yapılmadan gübre kullanılmasının birçok sakıncası vardır. Örneğin; Gereğinden fazla veya az miktarda gübre kullanılması halinde hem ekonomik yönden çiftçimiz zarara uğrar, hem de fazla miktarda verilen gübreden dolayı ürünlerde gelişim bozuklukları oluşabilir.

Toprak numune örneği bahçeye gübre verilmeden birkaç ay önce, Sonbaharda alınması uygundur. Toprak örnekleri bahçenin genel görünüşüne göre S, U veya Z şeklinde en az 6-8 yerden 0-30 cm ve 30-60 cm olmak üzere iki derinlikten toplam 2-3 kğ alınarak analiz yapılmalıdır.

Çiftçilerimiz, dengeli ve bilinçli bir gübreleme yaparak arazisini en iyi şekilde değerlendirerek, gerek kendi gerekse ülke ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlamış olurlar.' Şeklinde konuştu.

[email protected]