Türk ve Türkiye Yüzyılının bütçesinin geçen sene olduğu gibi bu yıl da en büyük payı eğitime ayrılacağını ifade eden MHP Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, burada önemli konulara vurgu yaptı.

TBMM Genel Kurulu’nda 2025 yılı bütçesi görüşülüyor. Bütçe görüşmelerinde ise Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, önemli hitaplarda bulundu.

MHP Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Cumhur İttifakı'nın dik duruşuyla desteklediği Türk ve Türkiye Yüzyıl’ının bütçesinin geçen sene olduğu gibi bu yıl da en büyük payı eğitime ayrılmıştır. Eğitimin niteliğinin daha da artırılması isteği bütçede de apaçık görülmektedir. Eğitimin niteliğinin artırılmasındaki en önemli ölçüt de hiç kuşkusuz öğretmenlerimizin özlük haklarının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi, maddi ve manevi beklentilerinin mümkün olan en üst seviyede temin edilmesidir. Sorunsuz öğretmen sorunsuz eğitim, huzurlu öğretmen huzurlu öğrenci ve aile demektir. 2025 yılı bütçe teklifi, 2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program ile 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Beş Yıllık Kalkınma Planı'nda yer alan makroekonomik hedef, politika ve önceliklere uyumlu olarak hazırlanmıştır. Bu kapsamda ödenek tutarlarının tahsisi, yatırımı, üretimi, istihdamı artıracak; 6 Şubat depreminin yaralarını saracak; eğitimde fırsat eşitliğini, kaliteli sağlık hizmetini, kadın ve gençlerimizin önünü açacak; çalışan ve emeklilerimizin yaşam standardını yükseltecek, muhtaçlarımızı sosyal koruma şemsiyesi altına alacak bir anlayışla hazırlandığından şüphemiz yoktur. Eğitim bir milletin yegâne kimlik kaynağıdır. Bir milletin kimliği, gelişmişlik düzeyi, ekonomisi, hayat standartları eğitim düzeyiyle eşdeğer seviyededir. Eğitim politikalarının temel amacı, Türk milletine mensubiyetin gurur ve şuuruna sahip, manevi ve kültürel değerlerimizi özümsemiş, düşünme, algılama ve problem çözme yeteneği gelişmiş, sorumluluk duygusu ve toplumsal duyarlılığı yüksek, yeni gelişmelere açık, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, girişimci, demokrat, kültürlü, erdemli, inançlı ve milliyetçi nesillerin yetiştirilmesidir. Temel eğitimin 'her Türk vatandaşının hakkıdır' düsturuyla ayrım gözetilmeksizin herkese açık olması, genellik ve eşitliğin gereğidir. Nitekim, atılan kararlı adımlar ve uygulanan doğru politikalar sayesinde eğitimde fırsat eşitliği sağlanmış, kız öğrencilerimizin oranı erkek öğrencilerimizi geçmiştir. Eğitim sistemi, çocuklarımızın hayatının her alanında Türk milletine değer kazandıracak, onu geliştirecek ve kalkındıracak bir donanıma sahip olmalı, bilgi toplumunun gerektirdiği beceriler ile uluslararası rekabet yeteneğine sahip, teknoloji kültürü gelişmiş insan gücü olmasını sağlayacak şekilde yapılandırılmalıdır.”

[email protected]

Gürer: “Tavuk Eti Kırmızı Etin Peşinden Koşuyor” Gürer: “Tavuk Eti Kırmızı Etin Peşinden Koşuyor”