Şuurlu Öğretmenler Derneği bölge başkanları toplantısı Nevşehir'de düzenlendi. ÖĞDER Nevşehir Başkanı Usame Telis ve yönetiminin ev sahipliğini yaptığı programın konuşmacısı Halil İbrahim Kabak oldu.

Bölge başkanı Halil İbrahim Kabak, 'Bugün ülke çapında 12 Bölgede ÖĞ-DER şube Başkanları toplantısı yapmaktayız. Kayseri, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Konya ve Karaman illerinin katılımıyla Nevşehir 'de yaptığımız bölge başkanları toplantısını icra ettik. 2021-2022 eğitim öğretim yılının iki ayını tamamlamış bulunmaktayız. Eğitim öğretim telafisi kolay olmayan bir iştir. Sınıf bazında karantinaların dışında yüz yüze eğitimin devam etmesi eğitimin devamlılığı açısından verimli olmaktadır. Eğitim öğretim başlamadan önce geçen iki yıllık kayıpların tespit edilmemesi ve telafisi için tedbir alınmamış olması eğitimdeki en büyük eksikliktir. Son yıllarda eğitimcilerimiz ciddi itibar kaybına uğramakla beraber şiddete de maruz kalmaktadır. Geleceğin mimarı öğretmenlerin öğrenci ve veli karşısında eli güçlendirilmeli, öğretmenlerin kaybettiği itibara, saygıya yeniden kavuşmaları için öğretmenlere sahip çıkılmalıdır. Öğretmenler toplumda hak ettiği değeri bulmalıdır. Okullardaki öğretmen ve idarecilere karşı uygulanan şiddet eylemlerine karşı caydırıcı tedbirler alınmalıdır. İnsanoğlunun beşikten mezara kadar eğitiminin sorumluluğunu yüklenen öğretmenlere hak ettikleri değeri vermeden ne eğitim öğretimde başarı yakalanabilir, ne de bu ülkede salih nesiller yetiştirilebilir' açıklamasında bulundu.

Öğretmenlerin yaşadığı sorunlara değinen Halil İbrahim Kabak 'Veli ve öğrenciler öğretmenle ilgili hoşlarına gitmeyen her basit meselede öğretmenle veya okul idaresi ile görüşmek yerine CİMER'e şikayet kolaylığını tercih edilmektedir. Bu şikayetler basit ve asılsız şikayetler de olsa idarecilerle öğretmenleri uğraştırmakta ve şevklerini kırmaktadır. Öğretmen Meslek Kanunu bir an evvel çıkarılmalı, meslektaşlarımızın hak ve yetkileri güvece altına alınmalıdır. Okullarda gerek idareciler gerekse öğretmenler onlarca evrak, tutanak, çizelge, yazışma gibi memurların yapabileceği işlerle meşgul edilmektedirler. Bu nedenle ne okula ne de öğrenciye yeterince zaman ayrılmamaktadır. Okullarda memur sayıları artırılmalı idareci ve öğretmenlerin kendi aslî işlerine yoğunlaşmaları sağlanmalıdır. Gelir vergisinde limitler artırılmalı çalışanların vergi mağduriyetine son verilmelidir. Eşi çalışmayan memurlara çalıştıkları dönemde verilen aile ve çocuk yardımı emekli olduklarında kesilmemelidir. Emekli olanların aile ve çocuk yardımları ödenmeye devam edilmelidir' şeklinde konuştu.

[email protected]

II. Uluslararası ESEP Eğitim Bilimleri ve Etkili Uygulamalar Kongresi Başladı II. Uluslararası ESEP Eğitim Bilimleri ve Etkili Uygulamalar Kongresi Başladı

Editör: TE Bilisim