Haber Detayı
12 Mart 2023 - Pazar 21:01 Bu haber 252 kez okundu
 
Kayserili tırmanıcı Tekin Küçüknalbant, Erciyes volkanik ve fay hatları ile ilgili inceleme bilgilerini paylaştı
Gündem Haberi


Kayseri’nin tanınmış tırmanıcılarından, spor adamlarından Tekin Küçüknalbant, Erciyes ile ilgili zamanında yapılan volkanik ve aktif fay hatları ile ilgili araştırmalarda, bilim insanları ile gezerken yaşadıklarını, bilgilerini ve bu konudaki tezleri paylaştı. ‘Ben Deprem uzmanı, jeolog, jeomorfolog olmadığımı amatör bir merak ile bu konuları bilim insanlarının paylaşımları ile yorumladığımı vurgulamak isterim’ diyen TEKİN KÜÇÜKNALBANT’ın o bilgi ve paylaşımları ve verdiği linkler.

Hörgüç kaya çökmez ..Fakat Eski dilde BUZUL demek olan Müşger mevkii su kanallarının başlangıcından soldaki MOREN tepelerinin hepsinin altındaki Yer Altında kalan son BUZUL kütleleri eridikçe içe çökmeler oluşuyor nu yaz ve çok daha önceleri gördük.

Hörgüç çok sağlam kaya bloku ama kışın içine giren tipi dolduran kar donma ile genleşip kayaları çatlatıyor taşların dökülmesi doğru dediğim gibi kaya çatlamasına sebep içinde giren kar donma sonucu genleşiyor ve çatlıyor fakat düşmüyor daha sonra bu araya dolan kar buz eriyor işte erime sonucu buzun yapışık tuttuğu taşlar dökülüyor” hörgüç değilde büyük zirve iki şak bu zamanla ayrıla bilir daha öncesinde biz kapak kaya vardı onu tırmanırken emniyetli şekilde ayağımızla iterek o kısmı yıktık zira tırmanıştakilere risk teşkil ediyordu.

Ecemiş faylanması da Erciyesin bulunduğu ana coğrafyamızın Jeomorfolojik ismi SARIMSAKLI HAVZASIDIR sarımsaklı havzası aslında bir iç deniz iken Buzul Çağının 4. WURM dönemi Suların içindeki Işınsal bir kırılmadan fışkırarak Erciyes Volkanı uyanıyor işte bu uyanma Kapadokya plakası ile Kayseri sarımsaklı havzasını ayırıyor ve bu ayrılma güneye doğru kırılarak ecemiş fayı oluşuyor bir de şimdiki saraycığa doğru kırılırken şu bölgelerden geçer Hacılar Kum ocaklarındaki siyah yanık UZUN kayalıklar var buradan Halkın OBRUK dediği yere yani Kratere bebek krater bu sonra Yılanlı zirveden Orgamnnizeyi ikiye böler ve saraycıkta durur sonra ki kısın önceki bahsettiğim ilk Kırılmadaki Sarımsaklı havzasını dolduran Kızılırmak ilk kırılmada yatak değiştirir ve şimdiki yatağına akmaya başlar küçülen su Sarımsaklı suyu da boğaz köprüden kızılırmağa geri karışır bak ben sana bildiğim DOKTORA TEZLERİNİ yollayım incele bu İngilizcesi bu çalışmadan Türk arkadaşlar da faydalanarak kendi tezlerini yazmışlar bu tezlerdeki tüm fotoğraflanan yerler halen duruyor bimis ocaklarının oralarda o belirtilen kayaların asla dokunulmaması lazım zira Birçok noktada Rahmetli Prof. Dr. İhsan Ketinin ölçüm yaptığı noktalar var hatta Buzulun kaç yılda küçüldüğü nü anlamak için çaktığı kazıklar bulundu ve Ankara ün. Jeomorfoloji bölümünde koordinatlarını almış olmaları lazım bir de ARAPLI yokuşu var orda da yine prof. dr. İhsan Ketinin olduğu bilinen kazıklar var bu da Kapadokya Plakasının Altına girdiğimiz yer kayseri plakası Kapadokya altına burada dalıyor saraycık noktasına kadar işte bu kısım kırılıyor kırılma kayseri plakası Kapadokya plakası altına girerken içeri geri bükülmede 5km derindeki kayaçlat Blok kırılınca korkunç bir enerji yer yüstünü sarsıyor işte o kırılan kayaçların özelliğine bağlı IŞIK çıkışı oluyormuş bunu Kahramanmarşta gözlemlendi ya Arap Yarımadası Anadolu Plakasının altına girerken kuzeye de itityor bu esnada yine arap plakası içe kıvrılıyor ki bu nedenle bizim topraklarda petrol çıkmıyor geri tepiyor bu alta girme sonucu Hakkari CİLO DAĞLARI YÜKSELİYOR rahmetli Yüregilli Hans Thoma (Eski bir DAĞcı yazar onun rehberliğini yaparken Ciloların güneyinde levha kaya parçaları getirmişti petrol kayaları çıra gibi yanıyordu.

https://www.jmo.org.tr/resimler/ekler/93718f362195bfe_ek.pdf

www.jmo.org.tr

bu pek verimli değil ama bunda öğreneceğin şey KARTIN dediğimiz yapılar aslında bir Krater DOM ları

Develi Kartını Küçük Kartın ve Büyük Kartın Bu Yılanlı dağı da bir volkan ve organize için açılan yolun titreşimle yıkılması çok doğal bir patlama işar filan değil asıl büyük HATA ORGANİZESANAYİNİ DAHA O YILLAR BOZKURTBEY UYARMIŞTI ÇOK YANLIŞ YER DİYE Dağkara DOZERLE YOLLAR AÇMAK GELECEKTE ÇOK BÜYÜK BELALAR AÇACAK Sıcak SU için SONDA VURMAK Bilim heyetleri oluşturmadan rastgele yapılması çok risk taşıyor.

Talas Fayının canlı kırığını gezerken yürüyüşlerde anlatırdım kocaman bir kaya yarığı vardı burrayı aman oraya kayalık diye talasın aşağı mahalle evlewri yapıldı ya burası fay kırığının tek işareti ddiye kapattılar molozla doldurub yok ettiler oysa çok önemli idi gelecek bu günler iöçin orası iki kazık çakılıp ara mesafedeki hareket ölçülebilirdi derevenk vadisi de aynı bölgede yapılan köprü korkunç risk taşır Afşin elbiztan tomarza beydağını etkiler burası ta KOÇ dağının patlamasında ortaya çıkan Kırıklarla doludur Talas bunun için çok riskli ana volkan KOÇ dağı fakat çok kuvvetli patlamış ve gözde Tomarza tarafını doldurmuş bu bilimsel çalışmaların yayınlandığı ACADEMİA grubuna katıl

https://www.academia.edu/64790925/Kappadok%C4%B1a_Stelleri_%C3%9Czerindeki_Arga%C4%B1os_Erciyes_Da%C4%9F%C4%B1_Betimlemesi Kappadokıa Stelleri Üzerindeki Argaıos (Erciyes Dağı) Betimlemesi çok konuda doktora tezlerini burada paylaşırlar akademik çalışma yapanlar daha dörtgünlük jeoloğun sözüyle erciyese dozer vuranlardan kurtulmaz ise sadece biz değil tüm dünya etkileniyor hatta tüm Galaksinin düzenini bu cehalet tetikliyor bak bu senekini amlatayım ilk ne oldu dünyamızda bu son bahar bir hatırla varmı hatırladığın çooook önemli bir olay. söyleyim ilk başlangıç; ABD deki beklenmedik çok kuvvetli kartipisi sonucu yüzlerce insan dondu öldü ben hemen bir sayfa açıyorum duyar duymaz ŞÜPHECİ GÖZLEMCİLER bu adamlar dünyanın çeşitli yerlerindeki GÜNEŞİ takip eden amatör bir grup idi hepsi Gökyüzü uzay ve atmosfer yerküre etkilerine yoğunlaşmışlardı ilk olarak bu adamlar Nepal depremini bir gün önce anlattılardı Hindistan plakası kırılacak dediler hani önceden beri takip ederim ama ilk defa ciddi bir iddia attılar o gün ve ertesi gün himalaya deptremi oldu.çok değil bir kaç gün sonra YAHOO sayfamı açayım derken baktım bir haber Sanfrasisco depremi 9.9 şiddetinde mi 10 şiddetinde mi me diye haber var hemen yin bu youtube grubu açtım adamlar yazmış çoktan kırılacak diye. daha sonra NASA bu adamların parayla aldığı bir takım bilgileri ücretsiz sağlayıp bu gruba destek verdi ve çok büyüdüler artık sadece deprem değil Bir çok konuda çalışıyorlar. tabiiki çalıştıkça da eski bilgi çürüyor yeni bilgiler yaşanılan olaylar ile değişiyordu İngilizcem tam yetse daha çok öğreneceğim. o nedenle İngilizcesi çok iyi olan gençlere gönderiyorum burayı takip edin diye Güneşteki Patlamaların UZAY BOŞLUĞUNDA yol alabilen tek şey Frekans dalgası olması ve bu patlamaların atmosfere olan baskısı işte yaşadığımız Süpriz değişikliklere sebep olması ana konu.

Bu adamlar bu frekans dalgasının çok az da olsa tetiklediği atmosferimizden başka Kıta plakalarını da Etkilediğini ve bu nedenle olaylar olmadan önce ( çok bariz büyüklükte bir değişiklik görürlerse ) depremi önceden bölge olarak yorumluyorlardı işte ABD yİ kar fırtınası vurması öncesi çok büyük bir güneşteki patlama dünyanın Yatık olması göz önüne alarak nereyi tetikleyeceğini düşünnüyorlarsa orada ki değişimi yorumlayabiliyorlar.

Bizim coğrafyamıza bu kış hiç kar gelmeyişi de buna bağlı olmalı ve ancak OCAK sonrası ben bekliyordum şubatı buldu kar yağışı herkese yazmıştım 15 şubat diye.tabi benim bu adamların anlatımından dolayı bunu yorumlamam. Acebaa Deprem de diyorum bu güneşteki patlama ilemi kırılması için başlangıç oldu … Bunu yorum olarak Bu grupta yazdım ama gören oldumu yetkililerden bilmem. fakat artık okadar çok kişi duyduki Türkiye depremini ben epeydir takip edemiyorum bu adamları kendi derdimden BAğa yine hırsız girdi darama dağan depremin ilkgünü Munis dündar ile gittiydik benim bağa on dan 1-2 gün önce girmişlerdi.

Bu konuları aslında Ankara Ün. Jeomorfoloji Prof.Dr. Mahmet somuncuya sormalısınız, onun mesleği o pek paylaşmıyor bilgi kirliliği diye onların anlatması önemli ERCİYES’LE İLGİLİ ECEMİŞ FAY HATTI İLE İLGİLİ BİLİMSEL TEZ ARAŞTIRMASI VE GERÇEKLER…

https://www.academia.edu/64790925/Kappadok%C4%B1a_Stelleri_%C3%9Czerindeki_Arga%C4%B1os_Erciyes_Da%C4%9F%C4%B1_Betimlemesi?fbclid=IwAR3-B-w-17lAOkKgIKJ24-

BonIquPMOGXbrXFuqVG42p0OPOHM473UVkq7Y

YATIRIM YAPARKEN YANLIŞLAR MI YAPILIYOR?

https://www.researchgate.net/profile/Cenk-Yaltirak

BİR BAŞKA BİLİMSEL ARAŞTIRMA

https://www.academia.edu/64790925/Kappadok%C4%B1a_Stelleri_%C3%9Czerindeki_Arga%C4%B1os_Erciyes_Da%C4%9F%C4%B1_Betimlemesi

BU DA RESMİ SİTE

https://www.jmo.org.tr/resimler/ekler/93718f362195bfe_ek.pdf

www.jmo.org.tr

BU DA FRANSIZ EKİBİN ARAŞTIRMASI

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S163107130201698X

BİR BAŞKA ARAŞTIRMA

https://www.youtube.com/@Suspicious0bservers/videos

Haber kaynağı Davut Güleç

naciisler@gmail.com

Kaynak: (İŞLER) - Naci İŞLER - Kapadokya Gündem Editör: Naci İşler
 
Etiketler: Kayserili, tırmanıcı, Tekin, Küçüknalbant,, Erciyes, volkanik, ve, fay, hatları, ile, ilgili, inceleme, bilgilerini, paylaştı,
Haber Videosu
Diğer Fotoğraflar




Yorumlar
Yazarlar
Anketler
Web Sitemizin Tasarımını Nasıl Buldunuz?
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
48
43
13
6
14
33
8
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
9
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı